Kókuszolaj előnyei

Valóban lehetséges lenne egy olyan olajjal kevesebb kalóriát bevinni a szervezetünkbe, mely 92%-ban telített zsírsavakat tartalmaz? Igen! Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a telített zsírsavaknak köszönhető az elhízás, mert azok miatt rakodnak ránk a felesleges zsírpárnák. Pedig ez nem így van:ezekben a zsírsavakban a szénatomok maximális számú hidrogén atomhoz csatlakoznak, így a szerkezetben nem alakul ki kettős kötés, ami nagyon stabillá teszi a szerkezetüket. A telített zsírsavaknak köszönhetően nem alakulnak ki transz-zsírok, így nem képződnek szervezetünkben szabadgyökök, ami nemcsak az elhízásért, hanem a különböző szív- és érrendszeri megbetegedésekért is felelősek.

kokuszdieta

Tehát nem az olívaolaj, hanem a kókuszolaj az, ami segítheti szervezetünket abban, hogy megszabaduljon a felesleges zsírpárnáktól.

A kókuszolaj-diéta előnyei

A kókuszolaj zsírsavai közepesen hosszú szénláncokból épülnek fel. Más olajokban inkább hosszú szénláncú zsírsavakat találunk, melyeknek a megemésztése bonyolult folyamat a szervezet számára a májon keresztül a véráramon keresztül áramolnak tovább és lipoproteinek formájában tárolódnak a szervezetben, melyek nem mások, mint zsírpárnáink alkotóelemei. A közepes szénláncú zsírsavak emésztése sokkal egyszerűbb: a vékonybélből közvetlenül szívódnak fel és a harántcsíkolt izomrostokban raktározódnak el. Ennek köszönhetően azonnali energiaforrásként szolgálnak és még csak nem is hízunk tőle.

Sőt nemcsak, hogy nem hízunk, de még fogyhatunk is a kókuszolaj segítségével, hiszen képes serkenteni a pajzsmirigy működését, aminek következtében anyagcserénk felgyorsul, a táplálékot gyorsabban és hasznosabban használjuk fel, vagyis bekövetkezik a fogyás.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy bármilyen ételbe használhatjuk ezt az olajat és így az adott ételnek sokkal kevesebb lesz a kalóriatartalma. Ennek az oka nem más, mint az, hogy a kókuszolaj körülbelül tizedannyi kalóriát tartalmaz grammonként, mint a szokványos étolajok.

Kevesebb kalória a kókuszolaj használatával? Lehetséges!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!