Kisebb ruhaméret az édesgyökérrel

Létezik egy olyan növény, mely segítségével különösebb megpróbáltatások – szigorú diéta, intenzív sportolás – nélkül is képesek lehetünk megszabadulni felesleges zsírpárnáinktól. Az édesgyökér gyökerében egy olyan anyag rejlik, amely szervezetünkbe kerülve eltávolítja a zsírlerakodásokat. Mi ez az anyag és hogyan működik?

edesgyoker

Édesgyökér

Az édesgyökér flavonoidokat tartalmaz. Ezek olyan vegyületek, melyek a gyümölcsök héjában is megtalálhatóak és antioxidáns hatással rendelkeznek. Rendszeres fogyasztásukkal immunrendszerünk képes megerősödni, vagyis el fogjuk kerülni a komolyabb betegségeket. A flavonoidok között pedig van egy olyan anyag, melynek fogyasztó hatását különböző kísérletekkel igazolták: ez az anyag pedig nem más, mint a glabridin. A glabridin segíti optimalizálni a zsíranyagcserét, így rendszeres fogyasztásával jelentős lehet a súlyvesztés.

De hogyan is működik szervezetünkben ez az anyag? A glabridin a zsigeri zsírokat támadja meg: ezek a zsírok a belső szerveinkre tapad és ezekhez fordul először a szervezetünk, ha energiára van szükségünk. Azonban ha mennyiségük túlságosan felszaporodik, akkor megnő a koleszterinszintünk és nagy eséllyel alakulhatnak szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás stb. A glabridin azonban éppen ezeknek a zsíroknak a mennyiségét csökkenti. Így nemcsak egészségesebbek leszünk, hanem mivel testünk kénytelen más zsírraktárok felé fordulni, képesek leolvadni rólunk a bőr alatti zsírpárnáink is.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a glabridinnak köszönhetően előnyösen fogyhatunk, hiszen főként a hasunkról, fenekünkről, popsinkról és a csípőnkről, tehát a “kényes területekről” tűnnek el a zsírpárnák.

Gombos Edina módszere

Gombos Edina is az édesgyökér-kivonatra esküszik. Mint mondja, mindig is töltött galamb-típus volt, azonban az édesgyökérnek köszönhetően nagyon csinosan lefogyott: fél éve alatt majdnem tíz kilótól szabadult meg és jórészt a hasáról és a combjáról olvadtak le a kilók. A FEM3 műsorvezetője kiemelte azt is, hogy semmilyen önsanyargató étrendet nem követett és mozgást sem végzett többet, mint gyermeke emelgetését.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!